Tuntuuko läksyt vaikeilta?


Kaikille meille tulee hetkiä, jolloin läksyjä on vaikea aloittaa ja tekisi mieli tehdä jotain muuta. Läksyjen teon unohtaminen silloin tällöin ei sekään ole harvinaista. On kuitenkin keinoja, jolla läksyjen teosta voi tehdä itselleen kivempaa ja helpompaa ja näin myös vähentää kuormitusta tekemättömistä jutuista.
Oletko ymmärtänyt tehtävän? Jos kotitehtävä vaikuttaa mahdottomalta, juttele opettajan kanssa ja varmista, että ymmärrät tehtävän. Voi olla, että myös muut luokassa tuntevat epävarmuutta. On tärkeää, että tiedät, mitä sinulta odotetaan. Uskalla pyytää apua!


Jaa tehtävä pienempiin osiin

Yritä aloittaa tehtävistä, jotka tuntuvat vähiten vaikeilta. Varaa lyhyitä hetkiä koulutöitä varten joka päivä. Ole ylpeä lyhyestäkin työskentelystä. Olet uskaltanut aloittaa ja seuraavana päivänä voit pidentää läksyihin varattua aikaa.


Löydä omat vahvuutesi

Mieti mikä on sinun tapasi tehdä läksyjä. Auttaako sinua liikkua samalla kun opit? Piirrätkö, kirjoitatko muistiinpanoja tai kuunteletko musiikkia? Voitko saada tukea ystävältäsi? Luo opiskeluympäristö, joka tuntuu sinulle turvalliselta ja luontevalta.


Käytä välitavoitteita

Tee aikataulu avuksesi. Tee läksyjä vain rajatun ajan. Tee esimerkiksi läksyjä 10 minuuttia, sen jälkeen pidän 5 minuutin tauon ja sitten taas 10 minuuttia. Käytä ajastinta matkapuhelimellasi tai munakelloa. Jos jumiudut tehtävään liian pitkäksi aikaa, vaihda tehtävää. Sinulle saattaa sopia vuorottelu tehtävien välillä, jotta työskentely ei muutu liian yksitoikkoiseksi. Tee jotain hauskaa harjoituksen jälkeen.


Käytä puhelinta

Hyödynnä puhelintasi läksyjenteossa. Kirjoita vastauksesi muistiin tulevaa koetta varten. Voit myös nauhoittaa ja kuunnella muistiinpanoja.